Som frivillig er eg forplikta til ikkje å bruke, åpenbare, utlevere eller på annan måte gjere tilgjengeleg for uvedkommande informasjon om alle personlege opplysningar som eg er blitt kjent med i mitt arbeid i samband med frivilligsentralen.

Eg vil vise aktsomhet i omtale av andre forhold som eg blir kjent med eller erfarer under mitt engasjement.

Personlege opplysningar som er gitt av ein bruker i samband med sakshandsaming og/eller hjelpearbeid, kan etter samtykke fra brukeren nyttast internt.

Eg har lest dei lovbestemmelsar som er anført i denne erklæringa. Eg er dermed klar over straffeloven sitt kapittel 21 samt marknadsføringslovens § 28 og § 29. Eg er kjent med at brudd på desse bestemmelsane kan medføre straffeansvar.

Eg er klar over at teieplikta gjeld både i den tida eg er knytt til frivilligsentralen og etter at mitt engasjement er avslutta.

Som frivillig forplikter eg meg til å:

• sei frå når eg er syk, eller av anna grunn er forhindra fra å komme.
  • sei frå når noko ikkje fungerer
  • sei frå når eg ikkje kan fortsette mitt engasjement, og når det gjeld ferie/ opphold
  • sei frå når eg vil slutte

Eg er kjent med og godtar at kontaktperson (dagleg leiar) har eit oppfølgingsansvar og derved har krav på å høyre korleis kontakten med brukeren går.

Relevante lovstader

Teieplikta sitt omfang

Teieplikta omfatter helse- og sykdomsforhold, følelsesliv, livssyn, religion, familieforhold og slektskap, utdanning, haldningar, arbeid og økonomisk situasjon, fødestad, personnummer, statsborgarskap, yrke, bustad og arbeidstad, - når brukeren gir opplysningar til dagleg leiar, frivillig hjelper, eller styret, som ledd i hjelpearbeidet, og når vidareformidling kan medføre skadeverknad for den det gjeld.

Bruk på nett

Erklæring om teieplikt gjeld og om den frivillige har bekrefta at den er akseptert på ei nettside.