Den norske befolkninga utfører ulønna arbeid tilsvarande 148.000 årsverk og verdiskapinga i frivillig sektor (inkludert verdien av det frivillige arbeidet) var på 125,5 milliardar kroner. Det frivillige liv står for meir enn 4 % av brutto nasjonal produkt (BNP). 23 % av inntektene kjem frå det offentlege, 15 % er gåver og 63 % er eigengenererte inntekter (sal, lotteri, medlemskontingent, osv.).

• 67 % deltaking i frivillig arbeid (2 av 3 nordmenn)
  • 58 % av befolkninga er ikke spurt om deltaking det siste året
  • 38 % oppgir at dei kan tenkje seg styreverv

Det er generelt mindre tillit til at penger blir brukt til formålet. Les meir om frivillighet og økonomi.

Frivilligregisteret har registrert over 320 lag for Alver kommune. Mange av desse har namn med "Nordhordland" i seg. Men det er ikkje alle lag som er registrert i Frivilligregisteret, men alle med eit organisasjonsnummer er registrert i Enhetsregisteret. Og det er og fleire lag som ikkje er registrert i nokre av Brønnøysundregistra. Desse laga driv med mykje god aktivitet som det kan vere nokon som er interesserte i. Er dette noko Frivilligsentralen kan vere med å spreie informasjon kring så ta kontakt.

Foreningsportalen for Alver kommune har oversikten

Organisasjonar mister medlemmar, få vil sitje i styre og stell. Ungdomen har generelt sett kanskje ikkje same kjensle til organisasjonsarbeid som før, samfunnet blir meir kommersialisert og noko av det frivillige arbeidet som organisasjonar historisk har stått for, er tatt over av andre. Eit kjent bilete men heldigvis ikkje berre eit negativt bilete.

Du kan lese om mykje god frivillig aktivitet på heimesida til Frivillighet Norge